בבחירת סוג הדלת לארון המטבח חשוב לבדוק לאיזה כיוון עליה להיפתח, והאם יהיה לנו נוח להשאיר אותה פתוחה בזמן שאנו עובדים במטבח. פתיחת הדלתות נחלקת לשניים: חוץ ופנים. דלתות שנפתחות כלפי חוץ הן דלתות שנפתחות בלחיצה קלה וללא צורך בידית משיכה, והן משלבות מנגנון בלימה; ויש דלתות כפולות המיועדות לפתיחה מלאה של ארונות פינתיים; דלתות שנפתחות כלפי מעלה; דלתות הנפתחות עם מנגנונים חשמליים, עם או בלי שלט; ודלתות הזזה, כלומר דלתות עם מסילות נסתרות, כך שבעת הסגירה מקבלים חזית אחידה וחלקה למראה.
בתוך עולם הדלתות חשוב להכיר את הקלאפה. זהו מנגנון בוכנה או מנגנון קפיצי המאפשר לדלת ארון המטבח להיפתח כלפי מעלה. דלת זו מהווה פתרון נוח לארונות עליונים המיועדים בדרך כלל לאחסון של כוסות, צלחות או תבלינים. כאשר בוחרים את הקלאפה, חשוב לבדוק מהו הגובה האופטימאלי בו אין סיכוי לפגיעת ראש, מה יאוחסן בה ועד כמה הנגישות קריטית. המבחר בשוק כולל מספר סוגים של קלאפות, בהם קלאפת מצחייה הנפתחת כלפי מעלה עד לזווית של כ-90 מעלות; קלאפה כפולה הנפתחת כלפי מעלה ומתקפלת כמו גרמושקה; קלאפת מיקרו עם דלת אחת הנפתחת במקביל לארון; וקלאפת Up and over, המאפשרת לדלת להתרומם אל מעל הארון.
יש מקום למדפים
חרף כל הנאמר על ההעדפה של מגירות, למדפים נותר תפקיד חשוב במטבח שלנו. מדפים מרושתים
, מדפים חבויים, מדפים הנשלפים החוצה על גבי מסילה, מדפים מזכוכית חלבית, שהם גם גופי תאורה
, מדפי זכוכית התלויים באוויר ומחוברים לתקרה או לדופן של ארון גבוה – כל אלו הם חלק ממבחר המדפים הקיימים בשוק.
חידושים ייחודיים אפשר למצוא במדפים מזכוכית שחורה, בעלי גוף תאורה מובנה, או במתקני עזר המיועדים להרמת המדפים החבויים, כגון מיקסר.
השימוש ביחידות תליה הולך ופוחת, בגלל הגישה שמעודדת אחסון פנימי ולא חיצוני. עם זאת, באמצעות יחידות תליה ומערכות מתלים ניתן לתלות או להצמיד לקיר כמעט כל דבר, כגון מתקן לקפה וסוכר, מתקן לנייר מגבת, מתלים למגבות או תבלינים ועוד.
חיבורים מאסיביים מאפשרים למתקנים אלה תלייה בטיחותית וחיסכון במקום.
אם השכלולים הטכנולוגיים לא שכנעו אתכם לוותר על ידיות לארונות, כדאי שתדעו כי כיום ניתן לבחור בין ידיות ממתכות, מפלסטיק או מעץ, תוך התאמתן לטעם האישי. ישנן ידיות בצורות שונות, כולל ידיות שקועות המשתלבות עם המראה הנקי. בכל מקרה, חשוב לבחור היטב את חומר הגלם, לוודא שהוא עמיד במים ולהקפיד על גימור איכותי.
מסיימים עם הפרזול המבני
למרות שלא מתייחסים אליהם באופן הזה, תריסים הם בפועל חלק מהפרזול של המטבח. התריסים הם פריט דקורטיבי, ואנו עושים בהם שימוש בעיקר בחלל שירות או בנישות המיועדות לאחסון מוצרי חשמל קטנים. הם אינם תופסים מקום בפתיחה, אינם מפריעים לעבודה שוטפת וניתן למקם אותם על כל משטח עבודה.
ניתן למצוא תריסים מחומרי גלם שונים, כולל תריס מזכוכית חלבית, תריס מאלומיניום, תריס מזכוכית צבעונית, תריס מייפל ותריס מזכוכית שחורה. מנגנוני הפתיחה של התריסים השונים יכולים להיות ידניים, אוטומטיים או חשמליים.
אם אתם מתכננים מטבח חיצוני, חשוב להשתמש בפרזול העשוי מחומרים עמידים. כיום קיים בשוק פרזול ייעודי למטבחים אלו – שהוא חזק, מצד אחד, ואינו מושפע בקלות ממזג האוויר, מצד שני.
הציר של הדלת, המגירה שיש בתוך הארון, סוג המדפים בהם משתמשים והמתקנים השונים המשולבים בתוך הארונות – כל אלו הם חלק מהפרטים הקטנים, אשר בתכנון נכון עושים את המטבח ליעיל ונוח לשימוש.