אחרי שתכננו ועיצבנו את המטבח, בחרנו את הארונות, הפרזול וכלי החשמל העיקריים, מגיע תורם של הפריטים הקטנים. הכוונה היא למכשירי החשמל הקטנים ולאביזרים שונים, שישלימו את המטבח ויהפכו אותו לנוח וליעיל עבורנו.
שוק מוצרי החשמל מציע מגוון רחב של מוצרים הנותנים מענה לכל צורך, פונקציונאלי ועיצובי כאחד. בהתאם לכך, חשוב להשקיע מעט מחשבה טרם הרכישה, בהתייחס לצרכים שלכם, לאופי השימוש ולסגנון העיצובי של המטבח שלכם.
שני מכשירים בעלי חשיבות לאלו שאוהבים לבלות במטבח הם המיקסר והבלנדר.
בכתבה זו נגענו בנושאים שיעזרו לכם לבחור את המכשיר הטוב והמומלץ עבורכם.
לאילו פרמטרים יש להתייחס בעת רכישת מכשיר חשמלי
כאשר תבחנו את הסגנון והמראה של המכשירים, תגלו מגוון אפשרויות עצום המתאים לכל מטבח. הקפדה על הצבעים, החומרים, העיצובים והסגנונות תתרום למראה ולתחושה שתשרור במטבח. אם מדובר בגוונים של לבן, חום בהיר ואפילו אפור, אפשר ורצוי לתת נגיעות מעניינות עם מכשירי חשמל צבעוניים בגוונים בהירים. הקומקום החשמלי הינו דוגמא מצוינת למכשיר שהיה סתמי למדי בחיצוניותו והפך למיצג מעוצב של צבע וצורה.
מיקסר- בסיסי ושימושי
המיקסר עושה את עבודת ההקצפה, הלישה והערבול. עושה מעט, יחסית למעבד מזון, אך נותן מענה לצרכים הבסיסיים ובמחיר נמוך משמעותית. עם זאת, חשוב לזכור כי המיקסר אינו מחליף את מעבד המזון; למיקסר להבים מקובעים בתחתיתו, בעוד שלמעבד המזון יש מגוון של סכינים ולהבים הניתנים להחלפה בהתאם למזון.
כיצד לבחור את המיקסר שמתאים לנו?
המיקסרים נחלקים לשני סוגים עיקריים: מיקסר ידני ומיקסר שולחני. הראשון הוא קומפקטי – יש לאחוז בו בעת השימוש, ומתחברים אליו שני מוטות להקצפה, לישה או ערבול. פשוט וזול. המיקסר השולחני מוצב על משטח העבודה, והוא גדול ומאסיבי יותר וניתן להכין באמצעותו כמויות גדולות של מזון. יתרון נוסף הוא היכולת להוסיף אליו בפשטות חומרים בעת השימוש. ישנם דגמים של מיקסר משולב, כלומר מיקסר ידני שניתן להציבו על קערה – מה שהופך אותו במידה מסוימת למיקסר שולחני.
בכל הקשור למיקסר שולחני, חשוב להקפיד לבחור במיקסר קל משקל שאינו גדול במיוחד, שכן כך יהיה קל להעביר אותו ממשטח העבודה לאחסון. למיקסרים החדשים קערות נירוסטה גדולות במיוחד ונפחן מגיע לשמונה ליטרים.
מנועי המיקסרים השולחניים חזקים, כך שהיכולת שלהם להתמודד עם בצק ותערובות סמיכות היא גבוהה. ישנם דגמים המאפשרים בחירה בין 10 מהירויות שונות, בהן מצב שמאפשר הוספת חומרים באופן איטי, תוך כדי עבודה, למניעת פגיעה בתערובת. למיקסרים אלו יש פונקציות נוספות, דוגמת מכסים נגד התזה, אשר אותם קל להוציא ולנקות, כמו גם כרטיס אלקטרוני, השומר על מהירות הסיבובים גם בתערובות סמיכות.
בלנדר-מה כדאי לדעת טרם הרכישה?
הבלנדר משמש להכנת נוזלים, שייקים, מרקים, משקאות וכתישת קרח. כמו במיקסר, ישנם שני סוגי בלנדרים.
בלנדר שולחני דומה למיקסר בכך שהוא בעל תושבת ומכסה המונע מהנוזלים להישפך החוצה. מנוע הבלנדר ממוקם בתושבת ויש לו מספר מהירויות, במטרה לשלוט במרקם הנוזל ורמת הערבוב. בלנדר ידני כולל מוט שבתחתיתו מצויים להבים. לחלק מהמכשירים הידניים יש מיכל קטן, אך גם אז יש צורך לאחוז בבלנד המוט בזמן הפעולה שלו.
הבלנדר השולחני נמכר עם מיכלים בנפח של 0.5-2 ליטר, אך מרבית הדגמים כוללים מיכל בנפח של 1-1.5 ליטר, כאשר נפח של 1.5 ליטר הוא המומלץ ביותר. במרבית המקרים המיכלים עשויים פלסטיק, חלקם מזכוכית ובודדים מנירוסטה. מיכל פלסטיק הוא קל משקל, ולכן הוא נוח יותר, אך עבור כתישה של קרח יש לבחור במיכל זכוכית.
בכל הקשור לעוצמה, הספק של 400 ואט יספיק לעיקר השימושים. אך לחומרים קשים, לכמות גדולה וכן לכתישת קרח יש צורך בבלנדר בעל הספק של 500 ואט ואף יותר. מהירות סיבוב הבלנדר גם קובעת את איכותו, וחשוב שיהיה לפחות במהירות סיבוב של 14,000 סיבובים לדקה.
מה עוד כדאי לדעת? בלנדר בעל להבים חזקים מנירוסטה (פלדת אל-חלד) – נחשב לאיכותי וטוב יותר. בדגמים החדשים יש מנגנון הקובע את מהירות וזמן העבודה בהתאמה לסוג המזון. בדגמים אחרים יש גם ברז מזיגה.